• Het is de voetbalvereniging Emmen opnieuw gelukt om spelers met een vv Emmen-verleden aan zich te binden. Resmon Roemahlewang, Paul Bangura en Nick Kroeze zullen vanaf het seizoen 2016/2017 wederom het rood-witte shirt dragen op de Meerdijk.  

   

  Met deze spelers krijgt de selectie van de vv Emmen nog meer gestalte. Trainer/coach Nico Haak is dan ook trots dat deze spelers voor vv Emmen kiezen om de talentvolle groep te voorzien van een kwaliteitsinjectie.
  Alle drie zijn zeker niet onbekend op de Meerdijk: Roemahlewang (foto hieronder) heeft van 2011 tot en met 2015 gespeeld in het eerste elftal. Hij kwam daarvoor van vv Hoogeveen en probeerde het afgelopen seizoen opnieuw bij zijn oude club. Helaas kwam Roemahlewang door privéomstandigheden daar niet meer in actie. Trainer Nico Haak: “Met Resmon hebben we een speler die opvalt door zijn passing, spelinzicht en scorend vermogen. Resmon gaat voorop in de strijd en zal ook in de coachende rol een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de talentvolle spelers.”

  Resmon

  Resmon Roemahlewang keert weer terug bij vv Emmen

  Paul Bangura heeft al tien jaar lang op de Meerdijk gevoetbald: Hij begon zijn voetballeven bij de F’jes van vv Emmen en stroomde in de A-junioren door naar de FC Emmen. Vorig seizoen verkaste hij vanuit de jeugdopleiding naar hoofdklasser Achilles 1894, maar dat avontuur duurde ook voor Bangura, die op enkele minuten van ‘de Meerdijk’ woont, niet lang. Trainer Nico Haak noemt Bangura een multifunctionele speler: “Paul is een talentvolle speler die op alle posities aan de linkerkant kan spelen. Hij is een technisch vaardige speler met een grote dynamiek. Paul zal zowel aanvallend alsmede verdedigend een positieve bijdrage gaan leveren aan het team.”

  Nick

  Nick Kroeze (geheel rechts) in actie voor vv Emmen

  Nick Kroeze (foto hierboven, geheel rechts) speelde al 16 jaar lang bij de vv Emmen, begon ook in de F-pupillen en koos er afgelopen seizoen voor om te spelen voor het ambitieuze TEVV. Na één seizoen keert hij weer terug op het oude nest. Een bikkelharde verdediger, aldus Haak: “Nick is een pure verdediger met een grote winnaarsmentaliteit. Hij heeft het vermogen zich helemaal vast te bijten in zijn persoonlijke tegenstander. Daarnaast brengt Nick de specifieke kwaliteiten snelheid en duelkracht met zich mee.”