• 20160605_155440
    Emmen 3 is gepromoveerd naar de reserve 2e klasse! In een snikheet stadion werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen van Wacker 2. Dennis Hooiveld schoot in de verlenging de rood-witten uiteindelijk naar promotie.

De warmte spatte af van het kunstgrasveld in de JenS Vesting. Een prachtig decor voor deze finalewedstrijd om promotie, waarbij ook nog eens alle toeschouwers de ruimte hadden om de wedstrijd in de schaduw te aanschouwen. De toeschouwers die iets later een plekje op de tribune opzochten hebben het eerste doelpunt wellicht gemist. Een poging van afstand van Wacker-speler Donovan Splinter vloog via de onderkant van de lat in het doel. Dit buiten het bereik van de kleinste man van het veld, Emmer doelman Mart Zinnemers.
    De eerste helft bleef verder gezapig. Beide ploegen deden hun best maar het kwam er niet van. Het tempo lag erg laag en de warmte had blijkbaar al parten gespeeld.

Na rust waren het de oudere Emmenaren die het beste omgingen met de warme omstandigheden. Er werd iets beter gevoetbald en er kwamen kansen. Hoe sterk het afgelopen seizoen verliep voor het derde, hoe moeizaam de afronding in deze wedstrijd was. Er kwam dan ook letterlijk een treffer uit de lucht vallen. Pieter Ijzerman, in een paar maanden tijd omgeturnd van keeper tot valse spits, zag dat zijn voorzet werd gemist door alles en iedereen en ineens in het doel ging. Blijdschap bij de Emmenaren voor de terechte gelijkmaker. Het werd enkele minuten voor het einde van de wedstrijd nog gekker: Ijzerman begon aan een solo en uiteindelijk speelde hij zichzelf vrij voor het doel. De 2-1 viel binnen en promotie leek een feit! Ijzerman, normaliter een prima troef voor de strafschoppenreeks als doelman, kreeg een publiekswissel en de buit leek binnen. Het ging echter goed mis. Nog voor de Emmer treffers moest Erik van Braam, afgelopen seizoen de rots in de branding, het veld verlaten. Hij blesseerde zich ernstig en moest naar het ziekenhuis. Door het oponthoud en meerdere blessures kwam er zo'n 15 minuten blessuretijd bij, en dat was net tien seconden te veel voor de Emmenaren. Een vrije bal van Wacker-aanvoerder Boverhof ging via een Emmer been ineens in het doel in. Direct daarna was het einde wedstrijd, en dus verlengen. Nog tweemaal 15 minuten in de zinderende hitte.

De verlenging was een soort walking football op een groot veld: Beide partijen waren doodop. Verrassend genoeg zat de meeste power nog bij de Emmenaren. De onvermoeibare Timon Rozeveld  was een van de Emmer aanjagers. Samen met de technische spelers Bia Joao en Paul van Braam en de werkende Dennis Hooiveld was Emmen sterker in de verlenging en drong het aan op een doelpunt. In de tweede helft van de verlenging was het dan raak. Dennis Hooiveld plaatste de bal vlak binnen het zestienmetergebied in de verre hoek en zorgde voor de beslissing. Emmen 3 kreeg daarna nog kansen op de definitieve nekslag en Wacker 2 deed er nog alles aan om een gelijkmaker te forceren, maar deze bleef uit. Scheidsrechter Gerding blies om iets voor 16.00 uur af en na een drie uur durende strijd zat het er dan eindelijk op: Emmen 3 promoveert naar de reserve 2de klasse!

Voor het seizoen 2016/'17 staan er voor Emmen 3 leuke tegenstanders op het programma. Het wordt oppassen geblazen met de kilo's, want ploegen als Titan 2, Dalen 2, HODO 2, Twedo 2 en Nieuw Buinen 2 worden de tegenstander.