• De voetbalvereniging Emmen heeft een behoorlijk aantal talentvolle versterkingen aan zich weten te binden.  Zes jeugdige, talentvolle spelers hebben besloten om volgend seizoen deel uit te maken van de selectie van de zondag eersteklasser vv Emmen. Bjorn Berends, Rogier Luiken, Niels Grevink, Jordy Gierveld, Glenn Arts en Emiel Seigers maken de stap naar de seniorenselectie.

  Björn Berends (20) is wellicht de meest opvallende in het rijtje. Hij speelde afgelopen seizoen in de beloften van PEC Zwolle. Berends speelde in de C en D-jeugd voor de jeugd van FC Emmen, waarna hij in de B-junioren verkaste naar Zwolle. Daar heeft hij tot afgelopen seizoen gespeeld en was onderdeel van de A1-selectie die naar de Eredivisie voor A-junioren promoveerde.

  Niels Grevink (18) en Rogier Luiken (18) komen beide vanuit de A1 van FC Emmen. Grevink kwam in de B-junioren over van  FC Ter Apel'96 naar vv Emmen, waarna hij een seizoen later zich aansloot bij de jeugd van FC Emmen. Daar bleek hij een veel scorende speler te zijn en deed hij het afgelopen seizoen goed in de FC Emmen A1.
  Rogier Luiken kwam in de E-pupillen naar vv Emmen en ging als D-pupil naar de FC Emmen. Daar doorliep hij de jeugdopleiding tot en met het afgelopen seizoen in de FC Emmen A1. Volgend seizoen gaat Luiken studeren en combineert hij dit met het voetballen bij de selectie van vv Emmen.

  Jordy Gierveld (16) is het jongste lid van de selectie. Gierveld speelde 5 seizoenen in de jeugd van de FC Emmen. Afgelopen seizoen sloot Gierveld zich aan bij DZOH, waar hij afwisselend uitkwam in de B1 en A1 van de groen-gelen.

  Twee spelers zullen vanuit de eigen jeugd toegevoegd worden aan de selectie: Glenn Arts (18) en Emiel Seigers (18). Arts is een echte rood-witter: Hij is al sinds zijn vijfde levensjaar lid van de vv Emmen en doorliep alle standaardteams. Hij maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in het eerste van vv Emmen.
  Seigers komt uit Ter Apel en voegde zich, na een aantal seizoenen FC Groningen, in de C-junioren bij de vv Emmen. Na een aantal seizoenen in de jeugd te hebben gespeeld van de rood-witten maakte hij afgelopen seizoen ook zijn debuut in het eerste elftal.

  Trainer Nico Haak is zeer te spreken over de toevoeging van deze talentvolle spelers aan de selectie van vv Emmen. “Met Bjorn Berends hebben we een technisch vaardige middenvelder in huis met veel voetballend vermogen. Bjorn valt op door zijn intelligente passing en scorend vermogen. Bjorn is een speler die op meerde posities aanvallend kan worden ingezet en zal creativiteit toevoegen aan het aanvalsspel. Niels Grevink is een technisch vaardige speler die tevens veel energie in zijn spel legt. Niels is technisch goed onderlegd, scoort makkelijk en brengt tevens dynamiek mee in zijn spel.  Rogier Luiken is een echte teamspeler die opvalt door zijn technische vaardigheden, passing en positiespel. Rogier is op meerdere posities inzetbaar en zal door zijn tactisch vermogen een bijdrage gaan leveren aan het team.
  Met Jordy Gierveld wordt een talentvolle speler toegevoegd die zich kan ontwikkelen naar een hoger niveau. Jordy is een speler met een individuele actie, in staat tot het geven van een assist en bezit zelf ook scorend vermogen.
  Glenn Arts is een talentvolle verdediger uit de A1-selectie die opvalt door zijn passing en verdedigende acties. Afgelopen seizoen heeft Glenn veelvuldig mee getraind met de selectie en daarin een positieve indruk achter gelaten. Emiel Seigers is een speler die met zijn technische vaardigheden zich eenvoudig onder de druk van de tegenstander kan vrijspelen. Emiel heeft de vaardigheden medespelers te laten scoren en pakt ook regelmatig zijn doelpunten mee. Met de technische staf van vv Emmen hopen we een verdere bijdrage te kunnen leveren aan de voetbalontwikkeling van deze talentvolle spelers!“