• De voetbalvereniging Emmen heeft zich aangesloten bij het Drents Verbond. Het Drents Verbond is afgelopen maandag in het leven geroepen als platform voor het optimaliseren en uitbreiden van de samenwerking tussen de FC Emmen en de amateurverenigingen in de regio.
    De samenwerking bestaat onder andere uit kennisdeling op het gebied van sponsoring en horeca, ondersteuning en faciliteren op het gebied van scheidsrechters, jeugd en eerste elftal, inzicht bieden in het verbeteren van beleid en organisatie en nog vele andere pijlers. Een samenwerkingsvorm waarbij alle aangesloten partijen gebaat zijn.

Een Raad van Advies (bestaande uit drie bestuursleden van aangesloten amateurverenigingen) zal de plannen verder ontwikkelen. Vanuit de FC Emmen zal de samenwerking en zullen de behoeften van de aangesloten amateurverenigingen bewaakt worden.

Secretaris en vice-voorzitter Christiaan Hindriks is verheugd over deze samenwerking. “Door dit verbond kunnen we op bepaalde gebieden in onze vereniging sneller stappen vooruit zetten. We hebben toegang tot meer kennis en krijgen begeleiding en ondersteuning van professionals. Het is onmogelijk om als vereniging, die volledig draait op vrijwilligers, alles zelf te willen doen zonder hulp van externe partijen. Deze samenwerking tussen de FC Emmen en de amateurverenigingen is een echte win-win situatie.”

De eerste leden van het Drents Verbond zijn, naast vv Emmen, DZOH, SVO BDE, SVV'04 en SVBO.