• finalevvemmen

Het 'finale-team' van vv Emmen met de prijs

De eerste editie van de Jumbo Gemeente Cup is gewonnen door de vv Emmen. Op het eigen sportpark Meerdijk werd in de finale Weerdinge met 1-0 verslagen. Jan Jaap Wever zorgde voor de enige treffer in deze finale. Behalve de titel pakten de Emmenaren met Björn Zwikker ook de prijs van meest waardevolle speler. Jan Jaap Wever werd samen met Nick Klingenberg van SVBO zaterdag gedeeld topscorer.

De brede selectie van trainer/coach Nico Haak werd de afgelopen week aangehaald om deze Jumbo Gemeente Cup te gaan spelen. Afgelopen dinsdag werd CEC na 2x 22 minuten met 5-0 verslagen. Sem Nijkamp opende met een fraaie vrije bal de score, waarna Jan Jaap Wever (driemaal) en Rusambo Rajabu de score ophoogden tegen de zondag derdeklasser.

Donderdag stonden de duels met SVBO zaterdag en WKE -16 op het programma. Het eerste duel van de avond werd met 4-0 gewonnen van de zaterdag vierdeklasser en buurman. SVBO speelde prima, maar had geen antwoord op een afstandschot van Resmon Roemahlewang. De ban leek daarna gebroken. Björn Zwikker scoorde tweemaal en ook de opkomende back Nick Kroeze pakte zijn doelpunt mee.
    In de wedstrijd tegen het nieuwe WKE -16 kwam Emmen op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van jongeling Emiel Seigers, maar daarna liet de Emmer defensie het volledig afweten. Een 1-3 achterstand was het gevolg. In de tweede deel van de wedstrijd stelde Emmen orde op zaken. Björn Zwikker scoorde tweemaal en Jan Jaap Wever driemaal. Een 6-3 overwinning was de eindstand.

De finaledag begon met een wedstrijd in de halve finale tegen vv Bargeres. Bargeres nam de plaats over van SVBO zondag, dat zich afmeldde voor de finale vanwege een tekort aan spelers.
    De rood-witten bleken een maat te groot voor Bargeres en een grote uitslag in 45 minuten was dan ook een logisch gevolg. Rusambo Rajabu was in goede vorm en opende de score na negen minuten. Enkele minuten later maakte hij zijn tweede. Daarna volgden doelpunten van Janiek Arends,  nogmaals Rajabu en tweemaal Björn Zwikker.
    In de grote finale was Weerdinge de tegenstander. De zondag vierdeklasser, die op een haar na promotie mistte, heeft veel nieuwe spelers en liet in de afgelopen week een prima indruk achter op de Meerdijk. Zo werd SVBO zondag met ruime cijfers verslagen. VV Emmen, met tweede trainer Jan Marc Bosman als vervanger van Haak, speelde niet groots tegen Weerdinge maar wist door een late treffer van Jan Jaap Wever wel te winnen met 1-0.

De eerste Jumbo Gemeente Cup werd een prooi voor vv Emmen, dat momenteel bezig is met het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
    Behalve de titel werd Björn Zwikker verkozen tot beste speler van het toernooi. Hij was de afgelopen week één van de aanjagers van het jonge en talentvolle Emmen. Jan Jaap Wever moest de prijs van topscorer delen met de spits van SVBO zaterdag, Nick Klingenberg. Beide maakten zeven treffers.
    vv Bargeres werd verkozen tot sportiefste team van het toernooi en pakte daarmee de Fair Play Cup.

Klik hier voor alle uitslagen van de eerste Jumbo Gemeente Cup.

VV Emmen zal de komende twee weken nog gaan trainen voordat de echte zomerstop begint. De afsluiting is een oefenwedstrijd tegen FC Emmen op zaterdag 2 juli om 17.00 uur. Daarna is de selectie van de zondag eersteklasser een maand vrij.