• Aanstaande zaterdag om 17.00 uur staat de wedstrijd vv Emmen – FC Emmen op het programma. Een oefenwedstrijd tussen de moedervereniging, uitkomende in de zondag 1ste klasse F, en de dochtervereniging die sinds de afscheiding in 1985 onafgebroken speelt in de Eerste Divisie/Jupiler League.

Beide ploegen kwamen elkaar voor het laatst tegen op 30 juni 2011. Op het tweede veld bij vv Emmen werd het 3-8 voor de profs. Bij de vv Emmen speelden destijds Paul Kamphuis en Christiaan Hindriks nog in de basis, nu beide werkzaam bij de jeugd van FC Emmen. Jelle Siekman, Jan Jaap Wever en Mervin Prenger maakten in 2011 de Emmer doelpunten. Jelle Siekman neemt voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het Emmer publiek, de andere twee zullen zaterdag met vv Emmen wederom op het veld staan.

De amateurtak heeft een flink aantal versterkingen voor het nieuwe seizoen. In totaal zijn er 15 nieuwe gezichten in de selectie van trainer/coach Nico Haak. Daarbij zitten onder andere Björn Zwikker van Rohda Raalte, Jan Jaap Wever en de gebroeders Kroeze van TEVV, Resmon Roemahlewang van Hoogeveen en Merrvin Prenger van Klazienaveen. Ook een fiks aantal talentvolle spelers zal komend seizoen deel uitmaken van de zondag eersteklasser. Heel veel keuze voor hoofdtrainer Nico Haak, die met deze selectie misschien wel een gooi kan doen naar de bovenste plaatsen in de zondag 1ste klasse F.

Bij FC Emmen krijgt de selectie steeds meer vorm. Voor een paar posities worden er nog versterkingen gezocht, daar de transferperiode op 31 augustus ten einde is. Uiteraard zal de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien snel willen gaan bouwen met een volledige groep, daarom zullen ook vijf proefspelers zaterdag aanwezig zijn in het duel met vv Emmen. Met daarnaast 12 spelers met een vast contract en 7 spelers op amateurbasis is er voor zaterdag een grote groep beschikbaar.

Het mogelijke duidelijk zijn dat FC Emmen de betere ploeg zal moeten zijn aanstaande zaterdag. Het vier niveaus lager spelende vv Emmen zal goed voor de dag willen komen en zich willen presenteren aan het publiek. Trainer Nico Haak zal daarom ook vele spelers gaan gebruiken in deze oefenwedstrijd, aangezien de ‘echte’ voorbereiding start in augustus.
    Dick Lukkien maakt zijn debuut als hoofdtrainer bij een eerste elftal. De oud-speler van onder meer SVBO zal de intensiteit in de voorbereiding snel op moeten bouwen, want volgende week wachten wedstrijden tegen sc Cambuur en sc Heerenveen. Aanstaande zaterdag zullen vele spelers van FC Emmen de eerste indrukken mogen maken bij de nieuwbakken hoofdtrainer.

Het duel bij de vv Emmen begint om 17.00 uur. De parkeerplaats is te bereiken via afslag crematorium/Barger Oosterveld. I.v.m. een ander evenement is de ovonde naar de Meerdijk afgesloten.
    Entree is € 5,-. Kinderen t/m 12 jaar en personen van 65 jaar en ouder betalen € 2,50.