• FC Emmen heeft het seizoen 2016/2017 afgetrapt bij de vv Emmen. Voor zo’n 800 toeschouwers versloeg de profclub de moedervereniging met 0-6. Beide teams brachten in de rust een compleet nieuw elftal. Voor rust kreeg de vv Emmen nog enkele kansjes, na rust was het slechts eenmaal gevaarlijk voor het doel van de FC.

VV Emmen begon met vier nieuwelingen in de basiself. Rogier Luiken, Nick Kroeze, Resmon Roemahlewang en Björn Zwikker begonnen in het rood-witte tenue. Uiteraard was er klasseverschil zichtbaar, maar de amateurs weerden zich kranig en gooiden veel energie in de wedstrijd. Door  slordigheden, die op dit niveau zeker afgestraft worden, wist FC Emmen vrij gemakkelijk op 0-1 en 0-2 te komen. Sander Rozema opende de score, Kai Huisman maakte daarna zijn eerste treffer voor FC Emmen. Tussendoor kregen de amateurs nog een aardige kans, maar doelman Telgenkamp redde bekwaam.

Over het algeheel lieten de mannen van Nico Haak een redelijke indruk achter, al was het uiteraard nog wennen in deze nieuwe samenstelling. De potentie is in ieder geval aanwezig om een mooie rol te gaan spelen in de zondag 1ste klasse F. Deze indruk werd groter aangezien de VV Emmen, net zoals de FC Emmen, na rust een compleet nieuw team inbracht. Alleen A-junior Nande Wielink had een uitzonderingspositie: Hij mocht bij de FC Emmen de hele wedstrijd spelen.

De tweede helft had de vv Emmen veel meer moeite met de FC. FC Emmen oogde na rust sterker en de verdediging van de vv had veel moeite met de snelle profs. Een grotere uitslag was het gevolg, al bleef de schade enigszins beperkt. Zo pareerde doelman en kersverse vader Lars van der Swaluw vlak na rust een kopbal op fantastische wijze. Jurjan Mannes zag in de 59ste minuut zijn schot van richting veranderd worden, waarna doelman van der Swaluw geen kans meer had. Justin Mulder maakte even later met een afstandschot de 0-4.
    Na de vierde tegentreffer kreeg vv Emmen een grote kans op de eretreffer. Jan Jaap Wever brak door de defensie, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal af. Verder dan dit gevaar kwam de vv Emmen niet. Nieuweling Stef Gronsveld pikte zijn doelpunt mee, en Justin Mulder tekende voor het slotakkoord: 0-6.

De vv Emmen neemt nu een maand rust, en gaat op maandag 1 augustus de voorbereiding hervatten. Op zondag 7 augustus is in eigen huis SVV’04 de tegenstander.