• Dries-Jan Bal is speler van het jaar 2015/’16 bij de voetbalvereniging Emmen. De 24-jarige middenvelder bleef in de verkiezing topscorer Saber Hendriks en verdediger Alex Blekkink voor en won daarmee de Gerrit Griemink Bokaal. Hij volgt Josip Baric op, die sinds afgelopen seizoen speelt voor de FC Emmen.

svhj-site-1516

Saber Hendriks (links, 2e), Dries-Jan Bal (1e) en Alex Blekkink (rechts, 3e)

Bal scoorde afgelopen seizoen slechts één keer (in de uitwedstrijd tegen sc Joure), maar viel op door zijn sterke spel op het middenveld.  Hij bleek een onmisbare schakel in de Emmer basiself en speelde alle wedstrijden.  Voor Dries-Jan Bal is het de tweede keer dat hij de titel “Speler van het Jaar” in de wacht sleept: In het seizoen 2011/2012 werd hij ook verkozen tot de beste bij vv Emmen.

Saber Hendriks werd het afgelopen seizoen topscorer van de vv Emmen. De 24-jarige aanvaller scoorde 18 keer in de competitie. Dat leverde hem een transfer op naar zaterdag hoofdklasser ACV en ook een tweede plaats in de verkiezing speler van het jaar.

Alex Blekkink sloot aan als A-junior in de selectie en veroverde al snel een basisplaats in de defensie. De 18-jarige Blekkink was de jongste speler van de groep maar bleek in de verdediging een belangrijke pion. Ook aanvallend was hij aanwezig. Zo scoorde hij driemaal, waaronder de winnende treffer tegen in de uitwedstrijd tegen WVV.