• Het werd niet de competitiestart die eigenlijk vooraf was verwacht voor vv Emmen. In Groningen werd tegen promovendus GRC met 2-1 verloren. Emmen had bijna de hele wedstrijd geen antwoord op de gesloten defensie van de thuisclub, en liep mede dankzij de rappe voorwaartsen van GRC in de val.

  Al voor de wedstrijd liep het niet crescendo voor het eerste elftal van vv Emmen. Björn Berends moest 's ochtends afhaken vanwege een blessure en Dries-Jan Bal bleek ook niet fit genoeg om te starten. Resmon Roemahlewang werd daardoor van het veld geplukt bij de warming-up van het tweede elftal (dat daarvoor met 0-6 won van GRC 2) en startte in de basis. Hij maakte zijn rentree in de competitie voor vv Emmen. Met Bangura, Luiken en Zwikker had vv Emmen drie debutanten die in de basis startten.

  Emmen begon nog zo goed aan het duel. Na goed voorbereidend werk van Bjorn Zwikker had Janiek Arends na een paar minuten de 0-1 moeten scoren, maar hij faalde vlak voor GRC-doelman van Nieff.
  Na de eerste tien minuten was het eigenlijk al gebeurd bij Emmen. Het werd naar mate de wedstrijd vorderde slordiger en creëerde bar weinig. GRC gaf al een wake-up call na 12 minuten, toen doelman Falke een uiterste inspanning moest doen om een bal voor de lijn te keren. In de 18de minuut was het wel zo ver: De aanvallers van GRC kregen de vrijheid om een prima voorzet af te geven op de inkomende Davy Wilkens, die ook vrij in kon koppen en GRC op voorsprong zette.

  De eerste helft kabbelde voort. Ook na rust had Emmen veel balbezit maar deed men er erg weinig mee. Men begon opnieuw goed, maar uiteindelijk was het GRC dat effectief bleek en volwassen speelde. Tien minuten voor tijd leek het duel dan ook beslist. Balverlies op het middenveld leidde de 2-0 in voor de Groningers.
  Vanuit het niets werd het dan toch even spannend. Sem Nijkamp had een geweldig afstandschot in huis en poeierde de bal van grote afstand in de verre hoek. Met nog zo'n zes minuten incluis blessuretijd kwam er nog een wanhoopsoffensief. Emmen werd daarvoor nog bijna beloond ook; Een kopbal van Alex Blekkink trof in blessuretijd de lat. Daar bleef het echter bij.

  Een onverwachte en valse start voor vv Emmen, dat met hoge verwachtingen is begonnen aan het nieuwe seizoen in de zondag 1ste klasse F. Zondag zal men zich in eigen huis moeten revancheren tegen FVC (dat met 1-3 verloor van Hoogeveen).