• Emmen heeft zijn eerste overwinning in de zondag 1ste klasse F binnen. Op de Meerdijk werd FVC uit Leeuwarden met 2-0 verslagen. De overwinning werd al in een vroeg stadium bereikt. Jan Jaap Wever profiteerde van een fout van doelman Schaafsma en Björn Zwikker wist even later een prima aanval te verzilveren, en dat beide binnen 16 minuten. Smetje op de middag was de rode kaart voor Nick Kroeze.

  Emmen begon, net zoals een week eerder in Groningen, sterk aan het duel. De aanvallers hadden de eerste minuten het vizier nog niet op scherp; Jan Jaap Wever schoot op doelman Schaafsma van FVC, Zwikker schoot in riante positie hoog over.
  Emmen hield echter nu wel vol en raakte niet in paniek. De eerste treffer viel al in de dertiende minuut, en dat was een cadeautje van FVC-doelman Schaafsma. Hij dacht Jan Jaap Wever uit te gaan kappen, maar dat mislukte. Een klassieke keepersfout en Wever maakte daar dankbaar gebruik van.
  FVC was eventjes de weg kwijt, want luttele minuten later kreeg Björn Zwikker alle ruimte om aan te leggen voor de 2-0. Met een lobje schoot hij de bal keurig over de uitkomende doelman.
  Het duurde even voordat FVC los kwam. De nieuwbakken spits Kalvin Robert liet zich even zien in de dertigste minuut. Hij wurmde zich langs Alex Blekkink, maar doelman Ronald Falke kon zijn inzet nipt langs het doel werken.
  FVC-trainer Bosma vond het na 39 minuten wel welletjes en greep in met een wissel. FVC kreeg iets meer vuur, mede dankzij de aanwezigheid van Rene Hoen, maar kwam niet tot echte kansen. Het kwam wel tot een aantal gele kaarten bij vv Emmen.

  De tweede helft was eentje waarbij de JenS Vesting (vv Emmen moest opnieuw uitwijken aangezien het hoofdveld nog onbespeelbaar is) niet op zijn grondvesten trilde. Een gezapige helft waarin beide partijen wel wat probeerden, maar er geen spektakel van konden maken. Het was blessuretijd toen er iets gebeurde. Scheidsrechter Postma zag als een van de weinigen dat Nick Kroeze spits Kalvin Robert vast zou hebben gehouden. De rode kaart die daarop volgde was er eentje die totaal niet behoorde tot de sferen in de wedstrijd en was een erg zware straf. FVC’er Rick van Loon nam de strafschop, maar deed dat in de trant van de tweede helft: Net niet. Hij schoot mis en niet veel later vond scheidsrechter Postma het ook welletjes.

  Een degelijke 2-0 overwinning voor de ploeg van trainer/coach Nico Haak, die het zichzelf makkelijker had kunnen maken door de wedstrijd eerder op slot te gooien. Desalniettemin drie belangrijke punten en een opsteker voor aanstaande zondag. Dan gaan de Emmenaren op bezoek bij vv Hoogeveen: Een van de titelkandidaten in de zondag 1ste klasse F. Emmen zal dan meten en weten waar het momenteel écht staat. Een belangrijk en leuk affiche.