• VV Emmen heeft in Hoogeveen prima zaken gedaan door de plaatselijke vv met 1-3 te verslaan. Al na 17 minuten leek de wedstrijd gespeeld: Emmen ging pijlsnel van start en de 0-3 stond al snel op het scorebord. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel en was Hoogeveen eenmaal trefzeker.

  Emmen trad aan in een iets andere opstelling, wat te maken had met de afwezigheid van Bernard Bakker en de geschorste Nick Kroeze. Heel veel leek dat de rood-witten niet te deren: Het baltempo lag vanaf de aftrap hoog en Hoogeveen werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het duurde dan ook maar drie minuten voordat de eerste treffer een feit werd. Sem Nijkamp bombardeerde een vrije trap tot een prachtig doelpunt. Hij schoot de bal vlak buiten het zestienmetergebied prima in de kruising.
  Hoogeveen had het mes op de keel en Emmen ging vrolijk verder met aanvallen. Het duurde eventjes, maar Björn Zwikker snelde na 15 minuten het strafschopgebied binnen en werd daar uiteindelijk gestuit. Ondanks de aloude voetbalwet ging Zwikker zelf achter de bal staan en hij schoot de bal koelbloedig binnen. Twee minuten later was Zwikker opnieuw het eindstation. Een prachtige aanval werd opgezet. Sem Nijkamp gaf een heerlijke bal op Björn Zwikker die oog in oog kwam te staan met Hoogeveen-doelman Benjamins. Zwikker rondde deze kans ook koelbloedig af.

  Na de 0-3 leek Emmen het wel even welletjes te vinden en ging het tempo omlaag. Pas na 35 minuten werd Hoogeveen voor het eerst gevaarlijk, al raakte doelman Falke niet in paniek en werd het uiterste niet van hem gevraagd. Hoogeveen gooide meer power in de wedstrijd, de stemming van het thuispubliek werd grimmig, maar Emmen hield relatief eenvoudig stand. Nijkamp kreeg zelf nog een kans op een treffer en Alex Blekkink leek de 0-4 na een corner binnen te koppen, maar beide inzetten gingen naast het doel.

  Na rust kreeg Hoogeveen meer grip op het duel, maar bleef Emmen gevaarlijk. Dries-Jan Bal werd na een uur spelen gehaakt in het strafschopgebied en verdiende daarvoor ook een strafschop, maar scheidsrechter Weghorst wuifde de overtreding weg. Hoogeveen bleef aan de andere kant op zoek gaan naar de eerste treffer, maar wanneer het dan eindelijk in de buurt kwam en doelman Falke passeerde, bracht Sem Nijkamp op de doellijn redding.
  Na een aantal wissels bij Emmen werd de aanvalsdrift steeds minder, maar desondanks kreeg het via Rusambo Rajabu grote kansen. Hij had tweemaal de score naar 0-4 uit kunnen breiden, maar tweemaal verspeelde hij de kans op een grotere voorsprong. Na één van zijn grote kansen wist Hoogeveen in de rebound te profiteren via Dave Padding en stond er met nog tien minuten te spelen 1-3 op het scorebord. Dit bleek uiteindelijk ook het laatste doelpunt van het duel.

  Een prima opsteker voor vv Emmen, dat nu derde staat in de zondag 1ste klasse F. Aanstaande zondag wacht het duel met promovendus FC Wolvega. De Friezen versloegen VKW, speelden gelijk tegen SVBO en zagen afgelopen zondag Bergum met 1-3 winnen. Het duel tussen vv Emmen en FC Wolvega start aanstaande zondag om 14.00 uur op de Meerdijk te Emmen.