• VV Emmen heeft in eigen huis FC Wolvega met 4-1 verslagen. Na een moeizame eerste helft kwamen de Emmenaren laat op gang en wist het uiteindelijk eenvoudig te winnen. Jan Jaap Wever scoorde tweemaal, Björn Zwikker en Sadik Spijodic zorgden beide voor een doelpunt.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren er mogelijkheden op een snelle voorsprong. Jan Jaap Wever kreeg een grote kans op de openingstreffer. Een voorzet van Nick Kroeze kwam panklaar op zijn hoofd, maar zijn inzet mistte kracht om doelman de Groot van FC Wolvega te verrassen.
    Na tien minuten liet FC Wolvega zich zien voor het Emmer doel. Na enkele waarschuwingsschoten was het na 24 minuten raak. Daniel ten Berge schoot binnen en zette FC Wolvega verrassend op voorsprong.
    Emmen speelde in een te laag tempo en kreeg de bal niet goed rond. Vlak voor rust was er eindelijk weer een aanval richting het vijandelijke doel. Maikel Arling wurmde zich langs zijn tegenstander en gaf een prima voorzet op Jan Jaap Wever. Hij wist nu wel raad met de bal en schoot simpel de gelijkmaker binnen.

Trainer/coach Nico Haak had in de rust twee wijzigingen doorgevoerd. Arends en Arling werden vervangen door Rajabu en Spijodic. Beide spelers vielen goed in en Rajabu liet zich al snel zien. In de 55ste minuut zette hij Björn Zwikker vrij voor het doel, en Zwikker wist wel raad met de geboden vrijheid. Hij schoot uit de draai binnen en zette Emmen op voorsprong.
    Het geloof in een goed resultaat sijpelde langzaam weg bij de gasten, en Emmen ging op zoek naar de derde treffer. Via Dries-Jan Bal en Rusambo Rajabu waren die kansen er ook, maar in de 77ste minuut was het eindelijk weer raak. Jan Jaap Wever tikte van dichtbij binnen en gooide daarmee de wedstrijd definitief op slot.
    Vlak na het doelpunt was het toch ineens FC Wolvega dat vanuit het niets een grote kans kreeg. FC Wolvega-aanvaller Wagenaar schoot knap op doel, maar doelman Ronald Falke redde bekwaam en tikte de bal uit de hoek. Even later leidde doelman Falke de 4-1 in: Zijn uittrap kwam terecht bij Rajabu. Hij stuurde Zwikker weg, die een niet te missen kans bood aan Sadik Spijodic. Laatstgenoemde tikte de 4-1 binnen en zorgde daarmee voor het slotakkoord.

Emmen is door de overwinning gestegen naar de tweede plaats in de zondag 1ste klasse F, één punt achter koploper Achilles 1894. Aanstaande zondag speelt VV Emmen wederom thuis. Bergum komt op bezoek op de Meerdijk. De aftrap is zondag om 14.00 uur.