• VV Emmen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door te verliezen in Leeuwarden. Bij LAC Frisia 1883 werd met 3-2 verloren. Jan Jaap Wever maakte vlak na rust de gelijkmaker, maar Emmen kwam niet op voorsprong en wist pas in de slotfase het nog spannend te maken. De late aansluitingstreffer van Rajabu mocht niet baten.

    Een start die niemand van de vv Emmen had verwacht: Al acht verliespunten na zes wedstrijden. Na het gelijke spel in eigen huis tegen Bergum was promovendus Frisia vooraf gezien een prima tegenstander om revanche te halen, maar VV Emmen werd in Leeuwarden afgetroefd op inzet en beleving. Daar waar de Leeuwarders knokten voor elke bal grossierde Emmen in balverlies. In de eerste helft werden slechts twee mogelijkheden gecreëerd. Frisia speelde veelal op de lange bal, en dat was na drie minuten al effectief. Aanvaller Bourakba van Frisia profiteerde optimaal.

    De tweede helft begon Emmen gretig en aanvallend. Invaller Jan Jaap Wever beloonde die instelling door enkele minuten na rust te scoren. Emmen leek op weg naar de voorsprong, maar Frisia was gevaarlijk in de omschakeling en profiteerde van een bij vlagen slordig Emmen. Na een waarschuwingsschot was het raak in de 63ste minuut voor de thuisploeg. Zo'n tien minuten later profiteerde Frisia na balverlies op het middenveld en leek men de wedstrijd in het slot te gooien met de 3-1.
    Vlak voor tijd perste Emmen er nog een slotoffensief uit. Rajabu scoorde de aansluitingstreffer. In blessuretijd was er nog een scrimmage voor het doel van Frisia, maar doeltreffend was die niet voor de Emmenaren.

    Na zes wedstrijden staat VV Emmen op een vierde plaats in zondag 1F en is de periodetitel met acht verliespunten ver weg. Zondag staat er weer een pittige wedstrijd op het programma: SC Erica komt dan op bezoek op de Meerdijk.