• In Assen heeft vv Emmen een aardig figuur geslagen door gelijk te spelen tegen de ongeslagen koploper Achilles 1894. Na een achterstand kwam Emmen na rust op voorsprong, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een terecht punt. Het gat met de koploper blijft daarmee op 8 punten, maar de aansluiting met de top 3 blijft in het vizier.

  Nog voordat de bal rolde waren de pretenties van Achilles 1894 duidelijk: Volgens het voorwoord van voorzitter Ronald Keen in het programmaboekje was men totaal niet op de hoogte van de reglementen van de periodekampioenschappen en haalde men “stilletjes” de eerste periode binnen. In Assen heeft men maar één doel en dat is kampioen worden. De spelersgroep is daar, op kleine pijnpunten na, zeker klaar voor. Ondanks een misstapje in Sneek werden alle wedstrijden gewonnen en gaat men vier op kop. Het zelfvertrouwen in Assen is erg hoog en dat lijkt niet kapot te kunnen.

  De wedstrijd begon met een aanvallend Achilles 1894 en een aftastend vv Emmen. Trainer/coach Nico Haak zette zijn ploeg in een andere formatie neer dan de afgelopen weken en dat leverde wat aanpassingsproblemen op. De Emmenaren hadden in de voorhoede weinig grip en kregen daardoor weinig tot geen houvast aan de bal. Verdedigend stond Emmen onder druk, maar leek het weinig weg te geven. Na 14 minuten was het wel raak. Een voorzet werd prima teruggelegd door Rachid Traore, die daarmee een niet te missen kans voor Ids Hannema voorbereidde.
  Ondanks de druk kroop Emmen wat meer uit zijn schulp en kreeg iets meer druk naar voren. De gelijkmaker kwam wel enigszins uit de lucht vallen. Sem Nijkamp schoot van grote afstand op doel, maar doordat de bal aangeraakt werd door een Achilles 1894-verdediger zag Nijkamp zijn inzet onhoudbaar in de hoek van het doel vliegen.
  Achilles 1894 zocht daarna de leiding, maar de irritatie kreeg langzaam maar zeker de overhand. Scheidsrechter Postma moest het daardoor ontgelden. Hij gaf Achilles 1894-spelers van Houten en van der Molen geel.
  Het gevaarlijkste moment in het slot van de eerste helft kwam van de voet van Rachid Traore: Hij schoot van afstand de bal op de lat, doelman Falke en zijn verdediging konden opgelucht adem halen.

  Na rust een ander Emmen: Drie wissels moesten aanvallend het tij keren. Spijodic, Rajabu en Berends kwamen in het veld; Wever, Arling en Kroeze werden gewisseld.
  Het leverde direct een aanvallende impuls op. Emmen had echter de hulp nodig van een arbitrale beslissing. Een vermeende handsbal na een schot van invaller Björn Berends leverde een strafschop op. De andere Björn, Zwikker, eiste de bal op en schoot koel de 1-2 binnen. De vroege voorsprong en aanvallendere speelstijl van Emmen zouden een boost moeten geven, maar Achilles 1894 kwam al snel langszij. De arbitrale beslissing viel ditmaal in het voordeel van Achilles 1894 na een vermeende overtreding op zo’n 25 meter van het doel van Emmen. Met Matthijs Hensens heeft Achilles 1894 echter een specialist in huis. Hij schoot de bal ineens binnen, tot ontzetting van de Emmenaren. Het soepele combinatiespel bij Achilles 1894 werd echter wat stroever en de emoties voerden de boventoon. Trainer/coach Theo ten Caat van Achilles 1894 werd weggestuurd, en zes minuten later volgde verdediger Youri Ploeger zijn voorbeeld door de tweede gele kaart te pakken. Daarna kon het arbitrale trio weinig goeds meer doen voor het publiek, al werd men wel fanatiek aangemoedigd om elke actie van de Emmenaren te bestraffen met een kaart.
  Met nog een half uur te spelen had Emmen de kans om een overwinning uit het vuur te slepen, maar het was te slordig in de eindfase. Het was gevaarlijk voor het doel van Achilles 1894-doelman Hemmes, maar omgekeerd bleef Achilles 1894 gevaarlijk door via de lange bal te gokken op de grote en snelle invaller N’Gouan, overgenomen van SC Joure. VV Emmen kende N’Gouan al uit het vorige seizoen, waar SC Joure destijds met succes de kick-and-rush tactiek met N’Gouan uitvoerde. Achilles 1894 kwam via standaardsituaties nog gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar wist evenals Emmen de trekker niet meer over te halen. Beide ploegen moeten daardoor leven met een punt.

  Achilles 1894 blijft onbezorgd aan kop van de zondag 1ste klasse F. VV Emmen moet zich gaan richten op de top 3. De achterstand tot deze top 3 bedraagt drie punten. Komende zondag gaat VV Emmen op bezoek bij WVV te Winschoten. WVV is in de winning mood: Men won van Frisia en LSC 1890 en kruipt daarmee weer uit het dal.
  In Winschoten wordt zondag afgetrapt om 14.00 uur.