• De technische staf van de selectie zal er volgend seizoen anders uit gaan zien. Nico Haak zal, na drie seizoenen hoofdtrainer te zijn geweest, hoofdtrainer worden bij zondag eersteklasser vv Hoogeveen.
    Het bestuur heeft Hendrik Oosting aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de vv Emmen voor het seizoen 2017/'18.

De 42-jarige Oosting was voorheen trainer van Achilles 1894, ACV en WKE. Als speler begon Oosting bij WKE, om vervolgens via BVO Emmen en FC Groningen weer terug te keren bij WKE. In 2007 stopte hij, mede dankzij blessureleed, met voetbal.

Jan-Marc Bosman, trainer van het tweede elftal van vv Emmen, verkast per direct naar zondag vierdeklasser vv Weerdinge. Bosman zou pas vanaf het seizoen 2017/'18 beginnen, maar het ontslag van de vorige hoofdtrainer Erwin van Oosten bij vv Weerdinge zorgde voor een stroomversnelling. Het bestuur van Emmen heeft Bosman de ruimte gegeven om zijn eerste klus als hoofdtrainer snel te beginnen.
    Aanstaande zondag zal Bosman zijn laatste wedstrijd voor Emmen 2 coachen, om vervolgens zijn debuut te maken als hoofdtrainer in de wedstrijd Weerdinge - EHS'85.
    Het is nog onbekend wie Bosman op zal volgen na de winterstop, die voor Emmen 2 na zondag begint.