• VV Emmen heeft prima zaken gedaan in de zondag 1ste klasse F. In de JenS Vesting werd vv Hoogeveen met 2-1 verslagen. Door de overwinning klimmen de Emmenaren over Hoogeveen heen in de ranglijst en staat men op een derde plaats.

Door het onbespeelbare veld werd er uitgeweken naar het stadionveld van FC Emmen, daar waar vv Emmen in dit seizoen al vaker noodgedwongen de wedstrijden moest spelen. In de JenS Vesting was Emmen de bovenliggende partij, maar creëerde het weinig kansen in de openingsfase. Blekkink leek twee keer dicht bij een doelpunt, evenals Wever eenmaal. Beide spelers wisten het net niet te vinden.
    Hoogeveen-verdediger Lionel Huizing zorgde vlak voor rust voor het eerste echte spektakel in de wedstrijd. Hij haalde de doorgebroken Janiek Arends neer en moest daarom met rood van het veld.

Na rust kwam vv Emmen al snel op een voorsprong. Sem Nijkamp plaatste in de 51ste minuut met een droog schot de bal in de benedenhoek, doelman Benjamins was kansloos. Ondanks een man minder liet vv Hoogeveen zich niet uit het veld slaan en kwam het zelfs op gelijke hoogte. Een corner kwam uiteindelijk voor de voeten van spits Marco Hartman, en die wist wel raad met deze kans. Na 68 minuten stond de 1-1 op het scorebord.

Een kwartier voor tijd wist vv Emmen eindelijk te profiteren van de man meer situatie. Björn Berends schoot binnen na een voorzet van Björn Zwikker. Bij dit doelpunt wou Sem Nijkamp juichen, maar daar stak Daniël Manning een stokje voor: Hij tackelde Nijkamp. Scheidsrechter Eleveld zag deze vreemde actie en trok de rode kaart voor Manning.

Met negen man lukte het Hoogeveen niet om nog een gelijkmaker te forceren, en vv Emmen was te slordig om de score uit te breiden. De 2-1 overwinning van vv Emmen was dan ook het logische gevolg.