• Het eerste elftal heeft zich enige tijd geleden geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Een heugelijk feit, ware het niet dat de nacompetitie zelf (nog) geen feest op gaat leveren in eigen huis.

De KNVB heeft de speeldata vastgesteld op donderdag 18 mei, zondag 21 mei en donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag). Blijkbaar zijn de wedstrijdsecretarissen van de clubs uit district Noord vergeten geïnformeerd te worden hierover: Zowel wij als Nieuw Buinen (tevens geplaatst) waren in de veronderstelling dat zondag 21 mei de eerste speeldag zou zijn.

Er zijn zes poules in de nacompetitie. VV Emmen is op basis van de ranglijst ingedeeld in poule 6 van de nacompetitie Hoofdklasse/1ste klasse. Hierin wordt een halve competitie gespeeld. De winnaars van deze zes poules, die bestaan uit elk vier teams, plaatsen zich voor de finaleronde. Hierin zijn twee poules van drie teams, die wederom een halve competitie spelen. De winnaar zal uit gaan komen in de landelijke Hoofdklasse A of B 2017/’18.

De tegenstanders voor VV Emmen zijn RKVV Velsen (West 1, 1ste klasse A), SC Bemmel (Oost, 1ste klasse E) en Alphense Boys (West 2, 1ste klasse B). Doordat wij volgens het speelschema donderdagavond 18 mei om 19.00 uur thuis zouden moeten spelen tegen RKVV Velsen, is er een probleem ontstaan: FC Emmen speelt in de Jupiler Play-Offs om 20.45 uur thuis tegen NEC Nijmegen. Dit duel is door de gemeente Emmen aangewezen als risicoduel. Daardoor mag het sportpark Meerdijk van VV Emmen niet gebruikt worden op donderdagavond.
    Gevolg is dat VV Emmen - RKVV Velsen niet op donderdag 18 mei gespeeld kan en mag worden op de Meerdijk.
    Direct na het bekend maken van de wedstrijd heb ik contact gehad met de KNVB, FC Emmen en de gemeente Emmen. Eventuele opties waren de dinsdag, woensdag en vrijdag. De drie hiervoor genoemde partijen gingen daarmee akkoord, maar helaas zag RKVV Velsen geen mogelijkheid om de wedstrijd te verplaatsen naar één van deze dagen. De wedstrijd moest en zou gespeeld worden op donderdag 18 mei, 19.00 uur.
    Enige optie (terugtrekken is geen optie!) was het zoeken van een andere locatie. Na onderling overleg zijn meerdere opties doorgenomen. WKE’16 was echter snel en direct bereid ons uit de brand te helpen, waarvoor veel dank! Om de zekerheid te hebben de wedstrijd te kunnen spelen hebben we deze hulp ook gelijk met beide handen aangepakt; Over andere alternatieven hadden we weinig tot geen zekerheid.

Dat betekent dat aanstaande donderdag, 18 mei, de wedstrijd VV Emmen – RKVV Velsen om 19.00 uur gespeeld gaat worden op sportpark Grote Geert, terrein WKE’16, aan de Sluisvierweg te Emmen! Leden VV Emmen hebben vrij toegang.

Zondag 21 mei gaat VV Emmen op bezoek bij SC Bemmel (Ressensestraat 30-b, Ressen) om 14.00 uur, op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei gaat VV Emmen op bezoek bij Alphense Boys (Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn) om 14.00 uur.

De vv Emmen selectie zal zich, na een mindere derde periode, nog één keer volledig opladen om zo veel mogelijk resultaat te behalen in deze nacompetitie! Steun onze manschappen in ieder geval nog drie keer! Met hulp van de supporters en een beetje geluk spelen we dan alsnog een thuiswedstrijd dit seizoen..

Christiaan Hindriks,
    wedstrijdsecretaris vv Emmen