• VV Emmen sloot de competitie ’16-’17 in de Eerste Klasse F zondag met een gelijkspel tegen Nieuw Buinen en eindigt daarmee met 38 punten op de 6e plaats. Met het oog op de nacompetitie, waarvoor beide ploegen zich al hadden geplaatst, was deze wedstrijd een zogezegd potje om de baard van de keizer: er hing niets meer van af.

VV Emmen kwam al vroeg op voorsprong, in de derde minuut was het Björn Zwikker die de bal langs de doelman van Nieuw Buinen kreeg. Noemenswaardig is de rode kaart die Nick Kroeze kreeg. Nick ging samen met zijn tegenstander naar de grond. De scheidsrechter zag dit niet gebeuren, maar zag daarna dat beide met elkaar in botsing kwamen nadat beide heren wilden gaan staan. De scheidsrechter gaf direct rood. Nick moest het veld verlaten, en VV Emmen moest met 10 man verder. Hoewel de jongens zich aardig staande hielden, werd er in de tweede helft weinig druk gezet op de verdediging van Nieuw Buinen. In de 90e minuut scoorde Nieuw Buinen de 1-1.

Eigenlijk zou VV Emmen aanstaande donderdag op eigen veld spelen tegen RKVV Velsen, maar omdat FC Emmen diezelfde avond thuis speelt in de play-offs tegen NEC heeft de gemeente het duel op sportpark Meerdijk verboden. Dit uit veiligheidsoverwegingen en vanwege de beperkte parkeergelegenheid. Omdat RKVV Velsen de wedstrijd niet op woensdag wilde spelen en ook niet op vrijdagavond naar Emmen wilde komen, zijn wij genoodzaakt uit te wijken naar een ander complex, en wordt de zogenaamde thuiswedstrijd in de nacompetitie op sportpark Grote Geert, bij WKE’16. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De andere tegenstanders in de eerste ronde zijn naast SC Bemmel en Alphense Boys. Alle drie de tegenstanders zijn dit seizoen periodekampioen geworden in de eerste klasse. Zondag speelt VV Emmen uit bij Bemmel en volgende week donderdag (Hemelvaartsdag) reizen we af naar Alphense Boys.

Donderdag 18 mei 2017
    Emmen – RKVV Velsen (19.00 uur)
    Sportpark Grote Geert (WKE’16)

Zondag 21 mei 2017
    SC Bemmel - Emmen (14.00 uur)

Donderdag 25 mei 2017
    Alphense Boys - Emmen (14.00 uur)

De winnaar gaat door naar de finale poule (drie clubs). Speeldagen zijn 28 mei, 1 juni en 5 juni. De winnaar van de finalepoule is volgend seizoen hoofdklasser.