• Vrijdagavond 7 juli sloot VV Emmen het seizoen 2016/2017 met een wedstrijd tegen buurman FC Emmen. De profs openden daarmee de voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Voor het oog van ruim 600 toeschouwers won FC Emmen de oefenpartij met 0-5. Deze stand werd reeds voor de pauze op het scorebord gebracht.  In de rust van de wedstrijd werd afscheid genomen van de vertrekkende spelers en trainer Nico Haak. Na 3 seizoenen verruilt hij VV Emmen voor VV Hoogeveen. De jeugd van JO11-3 werden gehuldigd als beste team van het jaar.

Onder de muzikale klanken van Robin Mink en een perfect weertje was het na afloop nog lang gezellig op het sportpark van VV Emmen. Tijdens dit feestje werd Alex Blekkink  uitgeroepen tot Emmen-speler van het Jaar. Een mooi (tijdelijk) afscheid voor de verdediger.  Hij gaat voor lange periode voor zijn studie naar Mexico. Het damesteam van VV Emmen werd eveneens in het zonnetje gezet. Zij sloten het seizoen af met een kampioenschap in de 7x7 competitie.