• Woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen de dames van SVV'04 op het programma. 2 weken geleden hebben wij daar in het weiland mogen voetballen en waren wij helaas 3 speelsters verloren aan een knie blessure. Gelukkig kwamen wij daar nog met 3 punten vandaan.

Gisteren wisten wij waar we op moesten letten. De keepster van SVV’04 schiet de bal ver naar voren en hun spits loopt. Hier waren wij gisteren goed op voorbereid en daarom kwam SVV'04 niet in de buurt van ons doel. Maar om een wedstrijd te winnen moet je natuurlijk wel zelf scoren.
    Na een paar mooie kap acties van Sharona was de verdediging van SVV'04 er klaar mee en haalde haar onderuit in het 16 meter gebied. De scheidsrechter floot en wij kregen een penalty. Normaal neemt diegene die onderuit gehaald wordt nooit zelf de penalty, maar bij dames voetbal 5e klasse gebeurd dat wel. Sharona schoot de bal hard in het doel. De keepster van SVV'04 zat er nog wel aan, maar de bal was te hard. 1-0 voor Emmen. Verder gebeurde er eigenlijk niet veel in de eerste helft. 1-0 was daarom ook de ruststand.

In de rust kregen wij daarom ook te horen van onze coaches of wij onder de indruk waren van SVV’04, want wij maakten de kansen niet af en er werd paniekerig gespeeld.

Tweede helft begonnen wij sterk en dat resulteerde al snel in een doelpunt, 2-0 voor ons. SVV’04 liet hun koppies niet hangen en bleven door knokken, maar gelukkig hebben ze wij altijd Mariska nog op do staan. SVV’04 had aan 3 opgelegde kansen met onze keepster niet genoeg om een doelpunt te maken. Hier kwamen wij goed weg. Er vielen wat gaten in de verdediging van SVV’04, maar wij kregen het niet voor elkaar om de bal in het doel te schieten. Tot dat wij een corner kregen. Sharona nam de corner, de bal kwam tussen 6 dames in en die werd niet goed weg gewerkt. Lotte maakte daar dankbaar gebruik van en met een keihard schot schiet zij de bal achter de keepster van SVV’04. 3-0 voor de dames van Emmen. SVV’04 bleef doorzetten en maakten uiteindelijk nog de 3-1. Voor ons weer 3 punten en dat betekent dat wij op de 4e plek blijven staan.

Aanstaande zaterdag zijn wij vrij, maar volgende week woensdag spelen wij uit tegen de dames van CEC.