• In zijn vrije tijd gaat Alphons Arts de trainers van de jeugdopleiding van v.v. Emmen coachen.
    Voor het komende seizoen beschikt v.v. Emmen weer over een volledige jeugdopleiding.
    Het afgelopen seizoen hebben we niet de beschikking gehad over een prestatief O-19 elftal. Wanneer je als voetbalvereniging de doelstelling hebt dat je 1e elftal voor 80% uit eigen opgeleide spelers bestaat, is het jammer wanneer een prestatief O-19 elftal ontbreekt als oudste team in je jeugdopleiding. Een positief gevolg hiervan is wel geweest dat een aantal O-17 spelers hun debuut in het 1e elftal al hebben gemaakt.
    Voor het komende seizoen beschikt v.v. Emmen zelfs over 2 O-19 teams, waarvan 1 prestatief team.
    Bij de diverse selectie teams hebben we dit jaar jonge enthousiaste en talentvolle trainers bereid gevonden de trainingen en begeleiding van de diverse teams voor hun rekening te nemen. Als vereniging zijn we erg met deze ontwikkeling. Om de jonge trainers te begeleiden, te coachen, maar ook om het voetbalopleidingsplan van de v.v. Emmen in te voeren hebben we Alphons Arts bereid gevonden, om in zijn vrije tijd, het voornoemde voor zijn rekening te nemen.
    Alphons is oud betaald voetbalspeler die naast PSV, bij MVV, Go Ahead Eagels en vele jaren bij BVO Emmen heeft gespeeld. Alphons is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal en is thans trainer van het beloften team van Fc Groningen welke uitkomt in de zaterdag 3e divisie.
    Het afgelopen seizoen was Alphons zijn zoon Glenn trainer van O-15. Omdat Glenn aan het eind van het vorig seizoen, tijdens zijn laatste na-competitie wedstrijd zijn kruisband scheurde,heeft Alphons Glenn bijgestaan bij de trainingen. De spelers en ouders waren hierover zeer tevreden. O-15 speelt dit seizoen wederom in de 3e divisie. Een prima niveau.
    De kennis, gedrevenheid en passie die Alphons meebrengt is een welkome aanvulling en ondersteuning voor de trainers van de jeugdopleiding van v.v. Emmen.
    Uiteindelijk zal dit alles ook leiden dat spelers, recreatief of prestatief beter worden opgeleid.
    Alle betrokkenen bij de jeugdelftallen van v.v. Emmen zijn erg blij met de komst van Alphons.
    Als bestuur van v.v. Emmen wensen wij Alphons heel veel plezier en succes bij zijn werkzaamheden bij de jeugd.