In memoriam: Hennie Duit

Afgelopen dagen bereikte ons het trieste bericht dat op donderdag 9 juli ons lid van verdienste Hennie Duit is overleden. Hennie is 80 jaar geworden. Op jeugdige leeftijd werd Hennie lid van onze vereniging en werd hij keeper. In de periode 1958 tot 1964 heeft hij een groot aantal
wedstrijden het doel van het eerste team verdedigd. Hij moest echter de strijd aangaan met zijn concurrenten Jan van Beveren en Jan Poelman. Deze strijd verloor hij.
Na zijn actieve voetbalcarrière trad Hennie toe tot de jeugdopleiding van de v.v. Emmen. Hij werd o.a. de opvolger van de legendarische groepsleiders Tinus Botter en Max Timmer.
Toen Hennie hiermee stopte werd hij fanatiek bezoeker van een sportschool. Een paar jaar geleden heeft André Timmer zijn schoonvader weer binnen onze rood-witte club gehaald en werd Hennie één keer per maand op de zaterdagochtend gastheer in de bestuurskamer.
Met zijn droge humor verrichtte hij deze werkzaamheden op een prima wijze.
Helaas wordt de familie Duit in een korte periode voor de tweede keer met een groot verlies geconfronteerd. Op 7 maart j. overleed schoondochter Liane.
Wij wensen de familie Duit en Timmer heel veel sterkte toe.

Het bestuur van de v.v. Emmen.